Divoza CH Westerkwartier in Opende

Van Zaterdag 20 mei 2017 t/m Zondag 21 mei 2017

1-sony1Op zaterdag 20 en zondag 21 mei is het weer zover, Divoza CH Westerkwartier, voorheen CH Marum. Dit concours is een van de grootsten van Noord-Nederland.

In 2019 gaan de vier gemeenten van het Westerkwartier samen verder als Gemeente Westerkwartier, daarom wordt het concours vanaf nu voortgezet onder de naam Divoza CH Westerkwartier.

Veelzijdigheid en afwisseling voor alle leeftijden zijn enkele kenmerken van het concours. Op zaterdag gaan we van start met de dressuur voor paarden en pony’s in de klasse B t/m Z2 dressuur. Daarnaast kunnen de ponycombinaties in de klasse L t/m Z dressuur deelnemen aan de kuur op muziek. Voor de springrubrieken staan voor de pony’s de klasses BB t/m ZZ op het programma en voor de paarden de klasse BB en B.

Daarnaast vinden er op zaterdag ook een aantal showrubrieken plaats: de ponykeuring, bixie dressuur (wedstrijd voor jonge kinderen), kuur op muziek en een spannende strijd tussen dressuurduo’s (1 deelnemer uit het team is 50+ en 1 deelnemer uit het team is -20).

Op zondag gaan we verder met de paarden in de klasse B t/m ZZ licht dressuur. Ook de Subtop dressuur en kür op muziek wordt deze dag verreden. Voor de discipline springen staat het L t/m ZZ springen op het programma. De tuigpaarden gaan op zondag ook van start in verschillende klasses. Op beide dagen zijn er dressuurselecties voor de Groningse kampioenschappen. Divoza CH Westerkwartier wordt afgesloten met de Grote Prijs. De entree is beide dagen gratis, neem een kijkje in ons strodorp en geniet van de paardensport! Meer informatie is te vinden op www.chwesterkwartier.nl

« Vorige pagina