Grootegaster die vriendin opsloot en mishandelde, moet de cel in

Grootegaster die vriendin opsloot en mishandelde, moet de cel in

Een 46-jarige man uit Grootegast is maandag veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. De man heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan een ‘zeer ernstige vorm van huiselijk geweld’.

Hij heeft zijn toenmalige vriendin opgesloten, mishandeld en van haar vrijheid beroofd. Maandenlang hield de man haar in zijn greep. Twee weken geleden werd door het Openbaar Ministerie 3,5 jaar cel tegen de man geeist, waarvan een jaar voorwaardelijk.
Haren afgeknipt
De man sloot zijn toenmalige vriendin op en knipte de haren van de vrouw af. Deuren en ramen gingen op slot en sleutels werden verstopt. De vrouw kon geen kant op en mocht niet naar buiten. In een slaapkamer stond een emmer waarin ze haar behoefte kon doen.
Bed & breakfast
De zaak kwam aan het licht toen familieleden het slachtoffer als vermist opgaven. Ze had kort daarvoor in een Blijf van mijn Lijfhuis gezeten. De Grootegaster had weer contact met haar gekregen en haar overgehaald om bij hem terug te keren. De twee reisden van de ene Bed & Breakfast naar de ander in het zuiden van het land. Ze werden door de politie in het Noord-Brabantse Gilze gevonden.
‘Ik was zo’n sterke vrouw’
Twee weken gelden vertelde de vrouw op de zitting wat de vernederingen met haar hadden gedaan. ‘Ik was zo’n sterke vrouw, maar daar is niets meer van over.’ Op de zitting trok ze haar pruik af. Haar lange haren waren afgeknipt.
Schadevergoeding
Het slachtoffer had een schadevergoeding van bijna negenduizend euro gevraagd. De rechter vond dat daarvan vijfduizend euro toewijsbaar was.Naast de celstraf heeft de man een contactverbod opgelegd gekregen. En ook het uitzitten van een eerdere straf van dertig dagen. De man is vaker veroordeeld voor huiselijk geweld.

Tekst: RTV Noord

Geplaatst op 31 juli 2017

« Vorige pagina