Leek – Politie doet onderzoek naar woningbrand (video)

Geplaatst op 18 december 2016

Leek – Politie doet onderzoek naar woningbrand (video)

De hulpdiensten zijn zondagavond voor een woningbrand uitgerukt naar het Wissingehof. Een woning stond vol rook en er was sprake dat er mogelijk nog iemand binnen zou zijn.

Daarom is een extra blusvoertuig opgeroepen en is er naast de politie ook een ambulance ter plaatse gekomen. Enkele omwonenden hebben 112 gebeld en de ruit van de voordeur ingegooid voor een eerste bluspoging. De brandweer heeft de hele woning doorzocht maar niemand aangetroffen. Een stapel papier en wat elektrische apparatuur stond in de woonkamer in brand.

Onderzoek
De bewoner werd verderop in de straat aangetroffen en is door de politie en het ambulance personeel opgevangen en onderzocht. Omdat er mogelijk sprake is van brandstichting zal de politie een onderzoek starten.

Politie persbericht – De politie heeft zondagavond een 47-jarige vrouw aangehouden op verdenking van brandstichting.
De hulpdiensten werden zondagavond rond 21:50 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Wissingehof in Leek. Buurtbewoners hadden zeer adequaat opgetreden door een raam te forceren en de brand te blussen. Een eerste onderzoek heeft aanwijzingen opgeleverd die duiden op een vermoeden van brandstichting. Hierop is de bewoonster aangehouden. De vrouw was op dat moment in de war. Zij moet nog verhoord worden.

Video

Foto: Jordi Haverdings - www.infoleek.nl

« Vorige pagina