Marum – Eenzijdig VKO op A7

Geplaatst op 14 mei 2017

Marum – Eenzijdig VKO op A7

Vanmorgen is op de A7 bij Marum een automobilist nagenoeg ongedeerd gebleven.

De man kwam met zijn Audi in de middenberm tot stilstand, nadat hij even tevoren een ANWB bord van de afrit Frieschepalen had geraakt. De brandweer van Marum die was opgeroepen voor het ongeval, werd tijdens het aanrijden weer teruggeroepen, omdat de man reeds uit zijn voertuig was. Ter plaatse gekomen ambulancepersoneel heeft de bestuurder gecontroleerd op evt. verwondingen, vervoer naar een ziekenhuis bleek niet noodzakelijk. Waarschijnlijk was de man onder invloed van alcohol en/of drugs.

Gezien het vroege tijdstip had het verkeer nagenoeg geen hinder van het ongeval.

Berger Collewijn heeft de total loss geraakte Audi afgesleept.

Politie persbericht – Alcomobilist heeft een engeltje op zijn schouder en komt met de schrik vrij na eenzijdig ongeval op de A7.

Vanmorgen kregen wij een spoedmelding om naar de A7 te gaan ter hoogte van Marum. Daar had een auto een eenzijdig ongeval gehad en de bestuurder zou mogelijk bekneld in de auto zitten.

Ter plaatse gekomen troffen wij een zwaar beschadigd voertuig aan. De bestuurder zat inderdaad klem in zijn auto. Door de grote schade wilden zijn deuren niet meer open. De bestuurder is uiteindelijk via het opengereten dak uit de auto gekomen. De man was met zijn auto van de weg geraakt en had een verkeersbord geramd. Onderdelen van het verkeersbord hingen nog in de auto.

De man is kort gecontroleerd door ambulancepersoneel maar mankeerde wonderwel niets. Wel was hij onder invloed van alcohol.

Op het politiebureau in Leek blies de 23 jarige man uit Amsterdam 775 ugl. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd. De auto is afgesleept door een berger.

Alcohol en verkeer gaan niet samen. Regel vooraf een BOB of neem een taxi.

Foto's: Romke Notenbomer/112marum.nl & Ingezonden

« Vorige pagina