Tolbert weer op het juiste spoor

Geplaatst op 1 januari 2017

Tolbert weer op het juiste spoor

Op oudjaarsochtend bleek er het één en ander veranderd te zijn in Tolbert. Een groep Tolberters heeft tot vreugde van een aantal omwonenden op de plek van het oude spoorwegmonument aan de Leurlingslaan, opnieuw rails geplaatst. Ook werd er een bord geplaatst met de tekst “Hotel Spoorzicht”.

Verderop bij het nieuwe spoorwegmonument, voor de Cazemierboerderij in de Hoofdstraat, bleek een verkocht-bord van een makelaar geplaatst en daarnaast een bord met de “nieuwe” naam: Hotel Het Spoor Bijster.

Eerder deze week verschenen er berichten in de pers, dat De Cazemierboerderij verkocht zou zijn en er een Hotel voor Poolse arbeiders zou komen. Dit kunnen we dus onder de noemer ‘nepnieuws’ scharen en bleek bij deze Oudjaarsstunt te horen.

Een woordvoerder van de groep Tolberters, geeft aan dat zij het Dorpshuis gevestigd in de Cazemierboerderij, een warm hart toe dragen en wensen hen veel succes in 2017. Daarnaast roepen ze alle Tolberters op, zaterdag 7 januari aanstaande naar de Nijjoarsveziede in De Cazemierboerderij te komen om te toosten op het nieuwe jaar.

« Vorige pagina