A7 dicht na ernstig ongeval (update)

A7 dicht na ernstig ongeval (update)

Leek – De A7 bij Leek is in beide richtingen volledig afgesloten in verband met een groot ongeval, dat vanmorgen rond zes uur heeft plaatsgevonden. Daarbij is één persoon zwaar gewond geraakt.

Een betonwagen, afkomstig uit de richting van Leek, is van achter door een busje hard aangereden, waarna de betonwagen door de middengeleider is gegaan en op de andere rijrichting terechtkwam. De betonwagen is de volledige andere rijbaan overgegaan, maar kon daarna de door een stuurcorrectie de wagen weer bij de middengeleider zetten.

Door de hulpdiensten werd er groot opgeschaald, waardoor er onder andere meerdere brandweervoertuigen en de traumahelikopter ter plaatse kwamen. Hoeveel personen er precies gewond zijn geraakt is nog niet bekend. Tenminste één persoon raakte zwaar gewond.

Het verkeer op de A7 wordt bij Westpoort en Leek van de snelweg gehaald. De verwachting is dat de snelweg nog even dicht zal blijven. Onder andere het politieonderzoek en de berging zal veel tijd op zich nemen. Over de toedracht is momenteel nog niks te zeggen.

Rond 10.00 uur zijn de rechter rijstroken van de A7 weer geopend voor het verkeer. Naar verwachting is de hele weg om 14.00 uur weer vrij.

Foto's: de Vries media

Geplaatst op donderdag 30 januari 2020

« Vorige pagina