Ravage bij daglicht goed te zien

Ravage bij daglicht goed te zien

Tekst: RTV Noord – Het was druk in de container van Stichting Salvage in Marum. De grote brand is weliswaar geblust, maar voor veel gedupeerden begint de ellende nu pas.

Veel ondernemers met schade vragen zich af: ‘Hoe nu verder?’ Landelijk directeur Johan van den Berg en zijn collega’s bieden eerste hulp na branden en doen dat ook in Marum, waar maandag een grote brand woedde.

‘Aandacht, actie en advies.’ Dat is volgens Van den Berg de kern van zijn werkzaamheden. ‘Ondernemers komen met allerlei vragen. Valt er misschien nog iets te redden? Moeten we nog iets regelen qua bewaking?’

Verzekering
Een brand maak je maar eens in je leven mee en is een emotionele gebeurtenis. Dan is het prettig dat je niet alles zelf uit hoeft te zoeken. Salvage werd ooit in het leven geroepen door de gezamenlijke verzekeringsmaatschappijen, met name voor de afhandeling van praktische zaken na een brand.

Bij daglicht was pas goed te zien wat een verwoestende werking de felle brand heeft gehad.

Werkelijk niets meer staat overeind. Over de oorzaak van de brand tast men nog in het duister. Sterkte voor de betrokken ondernemers.

Foto's: Meine Geert Alserda

Geplaatst op dinsdag 10 maart 2020

« Vorige pagina