Audi cabrio uit de bocht, huizen zonder stroom

Audi cabrio uit de bocht, huizen zonder stroom

Sebaldeburen – Op de kruising Provincialeweg met de Jouwer in Sebaldeburen is vanmorgen even voor half vier een Audi tt cabrio uit de bocht gevlogen. Buurtbewoners die wakker waren geworden, spraken van een enorme klap.

De bestuurder verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur, waarna hij in een greppel terecht kwam. Hierbij werd ook een electriciteits kast uit de grond gereden. De brandweer van Grootegast werd ook opgeroepen voor het ongeval, omdat even werd gedacht dat de auto in brand zou vliegen. Dit bleek echter niet het geval, waarop de brandweer al snel weer retour richting kazerne kon.

De bestuurder van de auto is door de politie aangehouden, en meegenomen naar het bureau. Bergingsbedrijf Collewijn heeft de Audi afgesleept.

Door de aanrijding kwamen een flink aantal huizen aan de Provincialeweg zonder stroom te zitten. Op een boerderij kunnen de koeien voorlopig niet gemolken worden. Een monteur van Enexis is ter plaatse gekomen, om de stroom te herstellen. Dit kan echter nog wel even duren, omdat er ook een kraan moet komen, die de oude kast uit moet graven, waarna er een compleet nieuwe kast, met software e.d. moet worden geplaatst. Dit heeft voor de huizen rond de plaats van het ongeval grote gevolgen. Voor de huizen weer voorzien zijn van stroom, zijn we een flink aantal uren verder, aldus Enexis.

Rond 8.15 uur waren de huizen weer voorzien van stroom.

 

Foto's: Romke Notenbomer/112marum.nl

Geplaatst op zondag 9 september 2018

« Vorige pagina