Auto botst tegen boom in Opende

Een automobilist botste vanavond omstreeks 17.45 uur tegen een boom langs de Parkweg in Opende. De bestuurder zou geschrokken zijn van een stilstaande auto die het portier had openstaan.

De auto botste tegen een boom en raakte zwaar beschadigd. De politie en drie ambulances kwamen ter plaatse voor de eerste hulpverlening. In de auto zaten verder nog een vrouw en een kind.

Zowel de vrouw als het kind zijn na een eerste behandeling ter plaatse overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder is door de politie meegenomen naar het bureau. De man zou onder invloed achter het stuur hebben gereden. Op het bureau wordt bloed afgenomen voor nader onderzoek naar mogelijk drugsgebruik.

De bestuurder is een 33-jarige man, de bijrijder een 24-jarige vrouw. Beide uit Grootegast. Leeftijd van het kind maken we niet openbaar. Vrouw en kind zijn gewond geraakt en vervoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder is ter plaatse onderworpen aan een blaas- en speekseltest, hij testte positief op drugs. Dat monster wordt naar het NFI gestuurd voor een definitieve uitslag. De bestuurder is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van verdovende middelen.

De auto die total loss raakte, is afgesleept bergingsbedrijf Collewijn.

Foto's: Waldnet