Auto over de kop in Zevenhuizen Video

Zevenhuizen – Aan de Swarte Ryth in Zevenhuizen (gr) is vanmorgen vroeg een auto over de kop geslagen.

De bestuurder van de auto verklaarde later aan omstanders dat ze dachten dat de bocht wel “vol gas” te nemen was. Nadat de auto een stoeprand had geraakt, kwam de auto op de kop tot stilstand. Ook een boom en een lantaarnpaal werden geraakt. De twee inzittenden van de auto zijn onderzocht door ambulance personeel, maar vervoer naar een ziekenhuis was niet noodzakelijk. Een van de inzittenden liep alleen letsel aan zijn hand op.

Naast de auto werd ook een cilinder met lachgas aangetroffen. Of dit een oorzaak van de aanrijding was, kon de politie niet bevestigen. Ondanks het vroege tijdstip waren er aardig wat Zeumhuusters op de been, die wakker waren geworden door het ongeval.

Bergingsbedrijf Collewijn heeft de auto, die total loss raakte afgesleept.

RTV Noord – Een automobilist is zaterdagochtend rond 04:45 uur met zijn auto over de kop geslagen aan de Swarte Ryth in Zevenhuizen. De wagen raakte onder meer een boom en een lantaarnpaal, voordat hij op de kop voor de oprit van een woning tot stilstand kwam. Volgens politiewoordvoerder Matthijs van Houten troffen agenten bij het wrak een man aan, die verklaarde een inzittende te zijn. ‘Hij zei dat de bestuurder was weggegaan. We onderzoeken of die verklaring klopt en wie er heeft gereden.’ De man raakte niet gewond en is niet aangehouden.

Camerabeelden

De politie heeft camerabeelden van het ongeluk gekregen, maar is op zoek naar meer beelden. ‘Wellicht is er op beelden van bijvoorbeeld een deurbelcamera die gemaakt zijn tussen ongeveer half vijf en vijf meer te zien. Die beelden zouden we dan graag willen hebben’, zegt Van Houten.

 

Volgens een omstander is er een cilinder met lachgas bij het autowrak gevonden, maar dat kan de politie niet bevestigen.