Auto te water op Ipo Haaimaweg

Auto te water op Ipo Haaimaweg

Grootegast – Om twee uur afgelopen nacht is bij een eenzijdig ongeval een automobilist met zijn auto in een sloot gereden.

De man verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur, sprong met zijn auto over de sloot, reed vervolgens een stuk door het weiland om uiteindelijk toch in de sloot terecht te komen.

De man die alleen in de auto zat, kon op eigen kracht zijn voertuig verlaten. Ter plaatse gekomen ambulance personeel heeft de man onderzocht. Vervoer naar een ziekenhuis was niet noodzakelijk. Van de man is een blaasproef afgenomen, omdat het vermoeden bestond dat de man de nodige alcohol had genuttigd.  De man is later door de politie meegenomen naar het bureau.

De auto is later geborgen door bergingsbedrijf Collewijn.

Tekst RTV Noord: Een jonge automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag met zijn auto in de sloot naast de Ipo Haaimaweg in Grootegast beland. Hij had te veel gedronken.

Rond twee uur raakte de 20-jarige man van de weg, waarna hij in het water terecht kwam. De Grootegaster wist zelf uit de auto te komen. Volgens de politie bleef hij ongedeerd en hoefde ambulancepersoneel niet in actie te komen.

Ruim boven limiet
Op het bureau bleek de man 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. Dat is ruim boven de limiet van 0,2 promille voor beginnende bestuurders. Het leverde hem een bekeuring van 300 euro op. De Grootegaster mocht zijn rijbewijs wel houden.

Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getakeld.

Foto's: Appie Mellema/112marum.nl & de Vries media

Geplaatst op zondag 5 januari 2020

« Vorige pagina