Bestelbusje rijdt bloemenspeciaalzaak binnen

Bestelbusje rijdt bloemenspeciaalzaak binnen

Aan de Hoofdstraat, in kruising met de Hoflaan in Grootegast is zaterdagavond een 18-jarige automobilist met een bestelbusje een bloemenspeciaalzaak binnengereden. De eigenaresse heeft de winkel in juli dit jaar overgenomen. Volgens omwonenden was de klap enorm. Wonder boven wonder kon de jonge autobestuurder zonder kleerscheuren de auto veilig verlaten.

De politie is ter plaatse gekomen en heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De muren van het pand zijn inmiddels gestut. Er is instortingsgevaar. Hoe groot de schade op dit moment is, is nog onbekend. Dit zal moeten worden bepaald door een taxateur. Het gecrashte voertuig is zaterdagavond afgesleept en overgebracht naar de Legolaan in het dorp.

Dit is niet de eerste keer dat een voertuig tegen de gevel van het pand reed. Een aantal jaren terug botste ook al eens een voertuig tegen het gebouw, aldus een inwoner van Grootegast. Voor de 26-jarige eigenaresse Simone Jonkman uit Grootegast is het afwachten hoe lang zij geen gebruik kan maken van haar onderkomen. De winkel zal enige tijd gesloten zijn.

Foto's: De Vries media & Ingezonden

Geplaatst op zondag 9 december 2018

« Vorige pagina