Bowling Vereniging Marum goed van start

Bowling Vereniging Marum goed van start

Afgelopen week is de Bowling Vereniging Marum (B.V.M.) alweer haar 35ste seizoen in gegaan. Dat bowlen een sport is voor jong en oud, is goed te zien aan de leeftijden van onze leden. Het jongste lid is 8 jaar, en de oudste 82.
We zijn een vereniging met gezellige en enthousiaste leden. Een regiovereniging waar iedereen zich thuis voelt en het sociale aspect belangrijk is. Zoveel mogelijk activiteiten voeren wij in eigen beheer uit en vele leden werken hieraan mee.

Tijdens de afgelopen zomervakantie zijn drie jeugdleden Lars en Anouk Reinders en Daniël Lof naar een bowling trainingskamp geweest. Aan de hand van nieuwste trainingsmaterialen werd hard getraind om hun bowling prestatie te verbeteren.
Na afloop kregen ze een mooie verrassing, want alle drie zijn uitgenodigd om mee te trainen met de Nationale jeugdselectie regio Noord.
Om hiervoor in aanmerking te komen, dient het lid in principe te beschikken over een bovengemiddeld niveau en (vooral technische) basisvaardigheden waar vanuit het talent verder ontwikkelt kan worden.

Deze jeugdselecties zijn een initiatief van de Nederlandse Bowling Federatie (NBF) en enthousiaste vrijwilligers en trainers uit de regio. Het doel van de jeugdselectie is om het niveau van de Bowling jeugd in de regio naar een hoger niveau te brengen.

Verder werd op de eerste avond werd een bijzonder hoge score door het team Patrick Nijdam en Dennis Veen gegooid. Beide heren haalden samen een totaal score van 1477 punten over 6 games. Een score boven de 1440 punten over 6 games door twee personen wordt door de NBF erkend als een bijzondere sportprestatie. Beide heren zullen hiervoor binnenkort een oorkonde ontvangen.

De B.V.M heeft drie verschillende speelavonden, namelijk de maandag, dinsdag en woensdag avond. Er wordt in competitieverband en verschillende klassen gespeeld, zodat iedereen zoveel mogelijk tegen spelers van het zelfde niveau speelt. Ook worden er in “De Kruisweg” diverse toernooien georganiseerd waarin bowlers uit het gehele land naar toe komen.

Lijkt het jou ook leuk om ook in competitie verband te bowlen? Er zijn nog enkele plaatsen over, kom geheel vrijblijvend langs en ervaar zelf hoe leuk het is. Meer weten? Kijk dan op de website van www.bowlingmarum.nl

Geplaatst op vrijdag 13 september 2019

« Vorige pagina