Brand in rijtjeswoning in Noordwijk Video

Noodwijk – In een rijtjeswoning aan de Oosterweg in het Groningse Noordwijk heeft vanmiddag korte tijd een uitslaande brand gewoed.

De brand die rond half twee uitbrak, werd bestreden door de korpsen van Marum, Grootegast en Surhuisterveen. ook waren een ambulance en het MMT ter plaatse. Doordat de brand woedde in een middelste van drie woningen, bestond de kans van overslag naar de naastgelegen woningen. Door een binnen aanval uit te voeren, was de brand vrij snel onder controle. Nadien werden zowel aan de voor, als aan de achterkant van de woning dakpannen verwijderd, om nog wat nabluswerkzaamheden te kunnen doen.

Het korps van Surhuisterveen, de ambulance en de traumaheli konden al vrij snel weer terug keren naar hun posten.

De bewoner kon zich tijdig in veiligheid brengen en de buren waarschuwen. Ard van der Tuuk, burgemeester van de gemeente Westerkwartier was ook ter plaatse om zich van de situatie op de hoogte te laten stellen. Hoe de brand kon ontstaan, die inmiddels onder kontrole is, is niet bekend. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan bij het afhandelen van de schade.

Later in de middag is de brandweer van Marum nogmaals ter plaatse geweest voor nabluswerkzaamheden. ook werd er een dekkleed over het dak gelegd. De firma Dolmans is ook aanwezig om de woning en evt. nog bruikbare goederen te reinigen.

Foto's: Romke Notenbomer & Evan Kooistra/112marum.nl - Robert vd Veen/niekerknieuws.nl - Henk Walda