Brandput onbruikbaar gemaakt nabij aangestoken bermbranden

Ureterp – Op zaterdag 6 augustus zijn er meerdere bermbranden geweest in de omgeving van de N381 bij Ureterp. Toen de brandweer deze branden wilde blussen, bleek de dichtstbijzijnde brandput onbruikbaar te zijn gemaakt met behulp van gier. Het is onacceptabel dat het werk van hulpdiensten op deze manier wordt belemmerd. De politie onderzoekt dan ook zowel dit incident als de bermbranden.

De brandweer moest in de nacht van vrijdag op zaterdag al meerdere keren ter plaatse komen om brandjes te blussen in de omgeving van de N381 bij Ureterp. Op zaterdagmiddag rond drie uur wilde de brandweer hier wederom een brand blussen en had daarbij extra water nodig. Toen zij de dichtstbijzijnde brandput aan de Mersken wilde gebruiken voor waterwinning, zagen ze dat deze volgestort was met gier. De put was daarmee onbruikbaar gemaakt. Als de brandweer deze put toch gebruikt had, was de brandweerwagen zwaar beschadigd geraakt. Gelukkig is het de brandweer desondanks gelukt om met beschikbare middelen de branden te blussen. Uit onderzoek is ook gebleken dat het gestorte gier niet in het leidingwater is terechtgekomen. De put is inmiddels schoongemaakt en weer in gebruik.

Onderzoek

De politie onderzoekt de bermbranden en de vernieling, daarbij kan de politie de hulp van eventuele getuigen goed gebruiken. Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving De Mersken ter hoogte van de N381? Of heeft u camerabeelden aan of in de omgeving van De Mersken, bijvoorbeeld een deurbelcamera? Dan komt de politie graag met u in contact. Dat kan via 0900-8844, onderstaand tipformulier of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Politie Westerkwartier / Politie Fryslan