Brandweer rukt weer uit voor afvalbranden

Tekst RTV NOORD  – De brandweer is vannacht opnieuw bezig geweest met het blussen van gedumpt afval langs de A7. Het ging om banden en hooibalen. De afvalbranden vonden plaats bij het viaduct van de Postdijk over de A7. Daar vond eerder deze week nog een protestactie plaats waarbij twee personen korte tijd werden aangehouden.

De brandweer kreeg de melding van de branden even na twee uur ’s nachts. De branden waren rond drie uur geblust.

Verderop in Friesland: spookrijdende boeren

Het waren niet de enige branden in de omgeving. Verderop, op de N381 bij Ureterp, bluste de Friese brandweer vijf brandjes op rij. Ook daar ging het om gedroogd gras en banden.
Verderop had de politie de handen vol aan spookrijdende boeren op de A7 tussen Heerenveen en Drachten. De boeren reden in hun tractoren eerst langzaam op de goede weghelft richting Heerenveen, meldt de politie. Toen zij stuitten op een politieblokkade, keerden zij om en reden zij op dezelfde weghelft de andere kant op, schrijft de NOS.

Eerder al afvalbranden langs de A7 bij Marum

Het is ook niet de eerste keer dat hulpdiensten moesten uitrukken voor brandjes van gedumpt afval langs de A7 bij Marum. Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag ook al. De afslag was pas dinsdagochtend weer begaanbaar, omdat er asbest moest worden verwijderd.
Vrijdag hield de politie een 32-jarige man uit Westerkwartier aan voor dumpingen op de A7 bij Marum en Frieschepalen. Die verdachte zit nog vast. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit

Foto's: Evan Kooistra/112marum.nl