De 112 Marum-app is terug!

De 112 Marum-app is terug!

Sinds enkele jaren biedt 112 Marum naast de website ook de mogelijkheid om het nieuws te lezen via apps voor iOS (iPhone) en Android. De apps zijn sindsdien echter een ondergeschoven kindje gebleven door gebrek aan tijd en middelen. De laatste maanden is er een technisch probleem geweest in de apps, waardoor foto’s niet zichtbaar werden. Velen van jullie hebben ons dit laten weten en achter de schermen hebben we overlegd over mogelijke oplossingen. Die oplossing is er nu in de vorm van een vernieuwde app!

Voor zowel Android als iOS (iPhone) hebben we een update uitgebracht. Hiermee zijn niet alleen de afbeeldingen hersteld, maar is ook ondersteuning toegevoegd voor push-notificaties. Deze optie kan worden in- en uitgeschakeld onder “Instellingen” binnen de app. Bovenin de app is de mogelijkheid toegevoegd om direct contact op te nemen voor het geven van tips.

Sommige van jullie hebben de update vast al ontvangen en anderen kunnen we nieuwe versie vinden in de Play Store (Android) of App Store (iPhone).

De volgende stap wat de techniek van 112Marum betreft, is een update aan de website om die te optimaliseren voor mobiel gebruik. Mobiele lezers hebben dan de keuze om de app of de website te gebruiken. We verwachten dit later dit jaar te realiseren. Ook hopen we de apps te kunnen blijven voorzien van updates waar nodig.

Deze update is mogelijk gemaakt door de technische sponsoren van 112Marum: Appedemic (app), ToBeOnline (hosting) en Geert van der Heide Webdesign (website).

Geplaatst op vrijdag 1 februari 2019

« Vorige pagina