Demo brandweer Marum, Univé en Veiligheidsregio Groningen (video)

Demo brandweer Marum, Univé en Veiligheidsregio Groningen (video)

Wat moet je doen bij vlam in de pan? En hoe maak jij van jouw huis een veilig thuis? Wil jij alles weten over plezierig en veilig wonen?

Vanmiddag was het allemaal te zien in Marum. De Demo is een initiatief van Univé Noord-Nederland en de Veiligheidsregio Groningen in Marum.

Tijdens de Demo in de Buurt was er voor jong en oud van alles te ontdekken, te leren en te doen. Zo was de brandweer van Marum aanwezig langs voor verschillende demonstraties, kun je op de veiligheidsmarkt in gesprek gaan met bedrijven en organisaties die jou alles over zorgeloos wonen kunnen vertellen en houden we
een speciale rookmelderactie.

Veiligheidsmarkt: AED-training en inbraakpreventie
Op de veiligheidsmarkt staat plezierig en veilig wonen centraal. Je kunt er onder meer leren hoe een AED werkt of wat je kunt doen tegen inbraak.

Rookmelders redden levens
De rookmelder is de hoofdrolspeler tijdens de Demo in de Buurt. Op 1 juli 2022 moet namelijk in elk huis in Nederland op iedere verdieping een rookmelder hangen. Belangrijk, want als je slaapt is je reukorgaan uitgeschakeld. De meeste slachtoffers van een brand komen dan ook om door het inademen van rook en niet door de brand zelf. Daarom hangen medewerkers van Univé Noord- Nederland tijdens de Demo in de Buurt gratis rookmelders op bij een groep oudere leden in Marum.

De Demo wordt georganiseerd in samenwerking met de Veiligheidsregio Groningen. Met de actie wil Univé Noord-Nederland leden en niet-leden wijzen op het belang – en vanaf volgend jaar de verplichting – van rookmelders in huis.

Univé zet zich namelijk actief in voor het voorkomen en beperken van risico’s. De komende tijd worden op tal van plekken in Noord-Nederland Demo’s georganiseerd.

Foto's: Zwaantje de Jong/112marum.nl / Video: Romke Notenbomer/112marum.nl

Geplaatst op woensdag 10 november 2021

« Vorige pagina