Einde aan vernielingen, drie vandalen aangehouden

Einde aan vernielingen, drie vandalen aangehouden

Met de aanhouding van drie jeugdige verdachten is een eind gekomen aan een reeks van vernielingen in Marum.

De jongeren beschadigden straatmeubilair, maar ook woningen. Ze sloopten bushokje en bekladden objecten in de openbare ruimte. Bovendien veroorzaakten ze overlast door te crossen op brommers en scooters. In totaal kwamen er vijftien schademeldingen binnen bij de politie.

Volgens de politie zijn de minderjarige verdachten – alle drie afkomstig uit Marum – ontboden op het politiebureau en verhoord. Daarna mochten ze terug naar hun ouders. De schade wordt verhaald op de jongeren.

Onderzoek nog volop gaande

Volgens het Marumer raadslid Harry Stomphorst was de onrust over deze aanhoudende reeks van vernielingen lange tijd groot. De vragen die hij hierover stelde aan B en W zijn inmiddels beantwoord.

Volgens burgemeester Ard van der Tuuk is het onderzoek naar de betrokkenheid van de verdachten nog volop gaande. Politie, buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) en jongerenwerkers hebben acties ondernomen om definitief een einde te maken aan de overlast. Over de inhoud van de maatregelen doet Van der Tuuk die inmiddels op vakantie is, geen mededelingen.

Tekst: Koos Bijlsma/DVHN

Geplaatst op dinsdag 21 juli 2020

« Vorige pagina