Cultuur Festival Westerkwartier bij borg Nienoord

Zaterdag 17 september 2022

Op zaterdag 17 september wordt van 11.00 tot 18.00 uur het Cultuurfestival Westerkwartier georganiseerd. Het Cultuurfestival is gratis toegankelijk met de bon uit de krant of de strook van de flyer. U bent van harte welkom om in de tuin rondom Borg Nienoord te genieten van muziek, theater, kunst, poëzie en harmonie.

Op het podium bij het Borgplein zijn optredens van: Quinten van Brummen, showband Marum, het Kanaal, Pot, Baumgarten en van Astenrode, Gert Sennema en Westkantstad en de Amsterdam Klezmer Band.

Op het buitenpodium zijn voorstellingen van Marjon Maasbommel en Jasmijn van Arkel en optredens van de Zuidema Kapel, het Allemanseindje en het KunstKwartier.

Daarnaast treden straatmuzikant Moti, de Kiepkerel en Werkpodium Kraack op. Met de poëziefiets kan iedereen dichten en de hofdansvereniging Plaisir Courtois leukt het festival op met historische dansmoves.

Geniet van een hapje en een drankje bij Grand Café Borg Nienoord of van de foodtrucks en luister naar gevoelige Spaanse maantra’s van Marietta Rust uit Garnwerd. Verder kunnen kinderen ook nog mee doen aan het circus en meewerken aan een groot graffiti kunstwerk.

In de Noordhal van het museum presenteren zich (beeldend) kunstenaars, musea en culturele instellingen.

Het Cultuurfestival is tot stand gekomen met medewerking van: gemeente Westerkwartier, provincie Groningen, Biblionet Groningen, Sociaal Werk de Schans, Wouter Raven Events support, culturele instelling KunstKwartier, Grand Café Borg Nienoord en Museum Nienoord.

« Vorige pagina