B.V.M. organiseert 2de Straten Bowling Toernooi

Vrijdag 20 maart 2020

Bowling Vereniging Marum organiseert speciaal voor de bewoners van de Gemeente Westerkwartier voor de 2 de keer, een speciaal bowling toernooi, waarbij samenzijn, gezelligheid en sportiviteit voorop staan. Het initiatief komt vanuit de B.V.M. (Bowling Vereniging Marum). Deze vereniging is al meer dan 35 jaar een begrip in Marum en omstreken. Het toernooi vindt plaats op de bowlingbanen in de Kruisweg Marum. De voorrondes worden gehouden op 20, 21 en 27 maart in de avond en de grote finale is op zaterdagavond 28 maart 2020.

Volgens één van de organisator Jan Zandvliet is dit stratentoernooi is uniek gebeuren binnen de bowlingwereld. Het is in 2019 voor de eerste keer in Marum georganiseerd en was ook voor het eerst in Nederland Het is de bedoeling dat buren, vrienden, familie of collega’s uit de Gemeente Westerkwartier de sportieve strijd aan gaan voor de titel “ beste Bowlingstraat 2020.

Bovendien kan (bijna) iedereen deelnemen aan het spel; fysieke inspanningen zijn beperkt en meedoen levert vooral veel plezier op voor iedereen. De Kruisweg levert op de speelavonden zes geweldige topbanen en men kan gratis gebruik maken van speciaal schoeisel en bowlingballen. .

Denk jij dat je niet kan bowlen? Er lopen op de speelavonden ervaren spelers rond die, als je dat wilt, advies kunnen geven om tot een hogere spelprestatie te komen. Op de website van de B.V.M. staan de spelregels. Ook is de puntentelling aangepast zodat iedereen een kans maakt om te winnen. Kortom, alles bij elkaar een geweldige kans om onder het genot van een hapje of een drankje, oude of nieuwe dorpsgenoten te ontmoeten.

 

« Vorige pagina