Online Welkom Dienst met Corné den Breejen

Zondag 21 maart 2021

Op zondag 21 maart (aanvang 10.00 uur) is er een online Welkom Dienst vanuit De Flambou te Surhuisterveen. De spreker is Corné den Breejen en de muziek wordt verzorgd door Delise. Het thema is ‘Storm’.

Is er een storm in jouw leven of in het leven van een geliefde? De wereld lijkt in een storm te zijn beland. Misschien schreeuwt jouw hart het ook wel uit: Hoelang nog?! Hoelang nog voor dat er rust komt, hoelang nog voor er verlossing komt van corona, eenzaamheid, psychische klachten of zelfs de dood? Weet je, er is goed nieuws. Je bent namelijk NIET de enige! Ook in de bijbel zien we mensen die stormen meemaken in hun leven. Daar zien we ook dat er een God is die altijd klaarstaat. Hoe hard de storm ook tekeer gaat. Ben jij bereid je pijn, verdriet en moeite aan Hem te geven? Kijk en luister mee en ervaar de belofte van God midden in de storm!

Corné den Breejen

Corné de Breejen is een jonge bevlogen spreker die zo’n 40 keer per jaar spreekt in verschillende kerken. Hij is in het dagelijks leven docent geschiedenis en godsdienst op een middelbare school en heeft veel affiniteit met jongeren. Hij houdt van voetbal, gitaarspelen en lekker de natuur intrekken om God te aanbidden.

 Delise                     

Delise maakt Nederlandstalige popliedjes met een vleugje singer-/songwriter en folk. Liedjes schrijven is voor Delise een manier van verhalen vertellen. Daarbij staat haar christelijk geloof centraal. Al op jonge leeftijd wint ze vele prijzen en deed ze o.a. mee aan X-Factor op RTL4. Toch durft ze een bestaan als artieste niet aan en na haar studie Rechten kiest ze voor een baan als advocaat. Na een burn-out in 2015 keert ze in 2016 terug naar de muziek. Naar eigen zeggen kan ze niet zonder muziek maken. “Ik kreeg zoveel energie van het maken van muziek, bij al het andere voorgaande dat ik deed, vloeide de energie juist bij me weg,” zegt Delise hierover.

Haar nieuwe EP Kleine dingen – die op 28 maart 2020 uitkwam – combineert helder gezongen en verhalende popliedjes (à la Miss Montreal) met haar geloof.

“De albumtitel verwijst naar die onbeduidende, en toch belangrijke dingen in het leven waar je snel overheen kijkt,” vertelt Delise. “’Kleine dingen’ gaat over anders kijken naar die alledaagse momenten. En over dankbaarheid.”

Op 20 januari 2021 lanceerde Delise haar single ‘Storm op het meer’ (Rembrandt). Dit liedje schreef ze samen met Elly Zuiderveld en is gebaseerd op het schilderij ‘Christus in de storm op het Meer van Galilea’ van Rembrandt. Over dit thema gaat ook de Welkom Dienst van 21 maart.

Welkom Diensten zijn bijzondere, laagdrempelige en inspirerende diensten voor alle generaties. Wij heten je van harte welkom om mee te kijken!

Deze dienst te online te volgen via het YouTube kanaal van PKN Surhuisterveen of via www.kerkdienstgemist.nl.

« Vorige pagina