Geslaagd bowlingstratentoernooi in Kruisweg Marum

Geslaagd bowlingstratentoernooi in Kruisweg Marum

Marum heeft er een nieuwe kampioen bij gekregen. De straat ‘t Logement is de kampioen van het stratenbowlingtoernooi geworden. Dit toernooi werd voor de eerste keer door Bowling Vereniging Marum (BVM) georganiseerd.

Het bowling stratentoernooi is volgens de BVM en de Nederlandse Bowling Federatie in heel Nederland nog een onbekend fenomeen.

De voorrondes zijn op twee avonden gehouden. Zaterdag 16 maart was de grote finale avond, waarin 12 teams streden om de begeerde titel binnen te halen. De prijzen werden door de Wethouder van sportzaken; mevrouw Pastoor uitgereik. De drie beste teams gingen met een grote gevulde boodschappenmand naar huis. Voor het winnende team was er een wisselbokaal.  Het doel van het toernooi was om bewoners van verschillende straten onderling in contact te laten komen en de bowling sport te promoten. De organisatie van de BVM was zeer enthousiast over de opkomst. De deelnemers vonden het, gezellig, leuk en voor herhaling vatbaar.

Voor het nu laat zien is er volgend jaar weer een stratenbowlingtoernooi. Dan gaan we het toernooi groter opzetten en willen de hele Gemeente Westerkwartier erbij betrekken, aldus de organisatie.

Geplaatst op dinsdag 19 maart 2019

« Vorige pagina