Informatieborden Stichting Curringherveld vernield

Informatieborden Stichting Curringherveld vernield

In het Curringherveld in Kornhorn zijn de afgelopen dagen informatieborden van stichting Curringherveld het doelwit geworden van vernielingen.

Het bord aan de ingang moest het ontgelden. Ook is er met brommers door de natte percelen gereden waardoor er veel sporen zijn gemaakt. Het gebied wordt beheerd door veertig vrijwilligers uit Kornhorn.

Ook basisschool de Groene Borg maakt gebruik van het natuurgebied voor natuureducatie en heeft er haar schooltuin. De vrijwilligers en kinderen vinden de vernielingen in ‘hun’ gebied heel erg. Het natuurgebied kenmerkt zich onder andere door elzensingels, petgaten, bloemrijke graslanden en akkers.
In 1997 werd het Curringherveld verworven door Staatsbosbeheer. Samen met de bewoners van Kornhorn is toen een plan gemaakt voor een multifunctioneel gebied, waarna het gebied zo is ingericht dat de geschiedenis er weer tot leven kwam.

Een wandelaar ontdekte het vernielde bord afgelopen woensdagmiddag. Maar van de dader(s) ontbreekt elk spoor. Mensen die iets weten van de vernielingen, kunnen zich melden bij Ettie van der Laan: ettievdlaan@zonnet.nl

Geplaatst op vrijdag 20 maart 2020

« Vorige pagina