Justitie eist opname voor Marumse dievegge

Justitie eist opname voor Marumse dievegge

Tekst RTV Noord – Een 53-jarige vrouw uit Marum die een lange lijst van diefstallen op haar naam heeft staan, moet voor twee jaar naar de inrichting voor stelselmatige daders (ISD). Dat eiste justitie maandag voor de rechtbank in Groningen. De officier vindt bewezen dat de vrouw zich van januari tot eind april van dit jaar schuldig heeft gemaakt aan winkeldiefstallen in Groningen en Drachten.

Vaseline en hoestdrank
In drie winkels aan de Herestraat en bij de Westerhaven in Groningen ging de vrouw in de fout. Dat gebeurde in april van dit jaar. Bij twee andere winkeldiefstallen in januari in Drachten griste de vrouw vaseline en hoestdrank uit de schappen.

Diverse hulptrajecten
Na de diefstallen in Drachten werd de vrouw onder voorwaarden geschorst. Maar in april werd ze op heterdaad betrapt bij een drogist in Groningen. De Marumse bekende op het bureau meteen dat ze de diefstallen had gepleegd.

De vrouw doorliep diverse hulpverleningstrajecten voor haar drugsverslaving. Volgens deskundigen zonder voldoende effect. Reclassering gaf aan niet anders meer te kunnen dan ISD adviseren voor de vrouw.

Uitspraak is over twee weken.

Geplaatst op maandag 12 augustus 2019

« Vorige pagina