MaRun loopt € 4.256 bijeen voor Hospice Vredeborg!

MaRun loopt € 4.256 bijeen voor Hospice Vredeborg!

Onder een stralende herfstzon werd afgelopen zaterdag de MaRun gelopen met wederom meer deelnemers dan de vorige editie.

De muziek van Geluidlangsdelijn bracht een gezellige sfeer rondom café Marktzicht. De kinderen mochten in drie leeftijdsgroepen starten met het startschot van kinderburgemeester Ilan den Haring en kregen na afloop allemaal een medaille.

Daarna was het de beurt aan de lopers van het parcours van de 5km en 10km. Het deelnemersveld was voor beide afstanden zeer gevarieerd met deelnemers van 8 tot 72 jaar. Sinds de start van de MaRun in 2016 wordt het parcoursrecord bijgehouden. Dit jaar werd maar liefst vier keer het parcoursrecord verbroken. De 5km werd door Merwin Dollison in 16:50 gelopen en door Tine Zweers in 21:12. De 10km werd geklokt op 37:38 door Alwin Reinders en op 37:59 door Hinke Schokker. Voor alle deelnemers verzorgde Albert Heijn Marum een dorstlesser.

De prijs voor ‘best lopend bedrijf’ werd net als vorig jaar gewonnen door BDO. Ze hadden met 4 lopers de snelste tijd. In totaal deden 9 bedrijven mee met de MaRun waaronder ook 2 teams van de Ontmoetingskerk te Marum. Afsluitend aan de MaRun werd een cheque aan Dhr. Bakker van het Hospice Vredeborgh overhandigd. Door alle sponsoren, deelnemersgeld, donaties en een grote gift van ’t Trefpunt kon € 4.256 genoteerd worden op de cheque.

De volgende editie van de MaRun is gepland op de laatste zaterdag van september, 28 september 2019.

Foto: Joke Arends

Geplaatst op dinsdag 2 oktober 2018

« Vorige pagina