Niekerk – Reanimatie estafette in de Rotonde

Niekerk – Reanimatie estafette in de Rotonde

Op vrijdag 6 juli en zaterdag 7 juli a.s. wordt een reanimatie-estafette georganiseerd, mede mogelijk gemaakt door Dorpshuis de Rotonde te Niekerk.

Tijdens deze estafette doorlopen circa 12 aanstaande burgerhulpverleners een voorlichting, reanimatiecursus (BLS) en een reanimatie-praktijktraining (6-minutentraining), om deze nieuwe burgerhulpverleners op te leiden voor het reanimatie-oproepnetwerk.

Op vrijdagavond om 19.30 uur gaat de voorlichting van start. Deze voorlichting gaat over de werking van het oproepnetwerk en geeft gelegenheid voor het delen van verhalen van de aanstaande burgerhulpverleners en stelt ze in staat om vragen te stellen. Deze voorlichting wordt opgevolgd door de reanimatiecursus, de volgende ochtend om 09:00, waarna de aanstaande burgerhulpverleners gezamenlijk lunchen en hun geleerde vaardigheden in de praktijk brengen tijdens de 6-minutentraining.

Tijdens de 6-minutentraining gaan de burgerhulpverleners oefenen hoe ze om moeten gaan met de situaties die ze bij een daadwerkelijke reanimatie kunnen tegenkomen.

Aan de 6-minutentraining doen ongeveer 12 burgerhulpverleners mee en zijn 2 reanimatieinstructeurs met 2 LOTUSsen verspreid over het gebied om realistische scenario’s tot uitvoering te brengen. Zoals u ons eerder heeft zien communiceren heeft de Gemeente Groningen aangegeven niet langer bij te dragen aan Groningen HartVeilig. Groningen HartVeilig blijft zich onverminderd inzetten voor de andere enthousiaste gemeenten in onze prachtige provincie, ditmaal in Gemeente Grootegast.

Er zijn nog plaatsen vrij, dus kunt u nog niet reanimeren en wilt u bijdragen aan een HartVeilige provincie? Meld u voor deze estafette aan via onze website: www.groningenhartveilig.nl.

Achtergrondinformatie Stichting Groningen HartVeilig wil de slagingskans van de reanimatie verhogen door in te zetten op de kwaliteit van reanimatie, hiervoor is een uniek concept ontwikkeld, de 6-minutentraining. Door het volgen van een 6-minutentraining is een burgerhulpverlener beter voorbereid op een reanimatieoproep.

De oproep voor een echte reanimatie komt rechtstreeks van de 112-meldkamer, waardoor er geen vertraging ontstaat. De burgerhulpverlener krijgt de oproep gelijk met de ambulancedienst en de politie. De burgerhulpverlener is bijna altijd dichterbij, waardoor hij/zij de reanimatie alvast kan opstarten en de tijd tussen 112-oproep en aankomst van professionele hulpverlening kan overbruggen.

Geplaatst op 6 mei 2018

« Vorige pagina