Nieuwe ambulance in gebruik bij post Niebert

Nieuwe ambulance in gebruik bij post Niebert

Niebert – Sinds afgelopen week heeft de ambulancepost aan de Grasweg in Niebert een splinternieuwe ambulance achter de roldeur staan. InfoLeek.nl mocht op uitnodiging een reportage maken die hier te zien en te lezen is.

De nieuwe ambulance van het merk Mercedes is begin dit jaar geleverd door leverancier Tulatech uit het Gelderse Eck en Wiel. Vervolgens is de ambulance op het hoofdkantoor van Ambulancezorg Groningen, aan de Gotenburgweg uitvoerig getest en voorzien van alle apparatuur, medicatie en toebehoren.

Toe aan vervanging
Aldus wagenparkbeheerder Edwin Nauta vervangt deze ambulance de vorige die na 5 jaar afgeschreven is. “Deze ambu heeft het voertuignummer 01-161, dat is het nummer die de vorige ambu ook had. In dit voertuig zitten enkele nieuwigheden en aanpassingen; zo is het voertuig een behoorlijk stuk lichter en heeft het een betere wegligging. Ook zijn de stoelen verbeterd en zitten er goede felle zwaai- en flitslampen op waardoor de ambu extra goed zichtbaar is. Aan de indeling is niks veranderd, dit doen we bewust om de ambulances overal in de provincie hetzelfde te houden. Zo weet iedereen alle materialen snel te vinden.”

Ambulancepost Niebert
Ambulancepost Niebert is in april 2010 in gebruik genomen, sindsdien werken er totaal zo’n 20 werknemers die de post draaiende houden. De post wordt 24-uur bemand. Van maandag tot en met vrijdag zijn er overdag 2 ambulances met elk een chauffeur en verpleegkundige aanwezig en direct inzetbaar. Overdag ‘s avonds en ‘s nachts draaien zij parate 8-uurs diensten en in het weekend 12-uurs dienst. De voertuigen die gestationeerd zijn op post Niebert hebben de nummers 01-161 en 01-162. Deze ambulances worden voornamelijk ingezet in de gemeente Westerkwartier maar af en toe ook in de kop van Friesland of in Drenthe en delen van Groningen.

Foto's: Jordi Haverdings/infoleek.nl

Geplaatst op zaterdag 12 februari 2022

« Vorige pagina