Nieuwe bebording in Westerkwartier geplaatst Staatsbosbeheer past regelgevende borden aan

Nieuwe bebording in Westerkwartier geplaatst  Staatsbosbeheer past regelgevende borden aan

Staatsbosbeheer is in het Westerkwartier momenteel druk bezig met allerlei werkzaamheden voor het nieuwe recreatieseizoen. Medewerkers van Staatsbosbeheer zijn bezig om samen met stagiaires en vrijwilligers de nieuwe bebording te plaatsen. Hierop staan de regels voor mensen die het gebied bezoeken.

Zonering en regels
De terreinbebording geeft aan wanneer u een gebied van Staatsbosbeheer betreedt en wat daar de toegangsregels zijn. De nieuwe borden wijken af van de oude, groene borden uit het midden van de jaren tachtig. De nieuwe borden zijn lichtbruin van kleur. Op ieder bord staat bovenaan het Westerkwartier en daaronder de gebiedsnaam bijvoorbeeld Trimunt. Op de meeste borden staat ‘vrij toegang op wegen paden, geen toegang met honden, met paarden, met fietsen en ook niet voor gemotoriseerd verkeer.

Gebieden voor honden
Het grootste deel van het bos in Trimunt is vrij wandelen op wegen en paden. In Trimunt is een hondenlosloopgebied dat duidelijk is aangegeven met bebording. In het andere deel van het bos mogen honden alleen aangelijnd. Op het Melle’s pad mogen honden aangelijnd. In de Grootegastermolenpolder zijn er drie verschillende zones. Vanuit Lutjegast is het vrij wandelen op wegen en paden, geen toegang met paarden, met fietsen en voor gemotoriseerd verkeer en mogen honden loslopen. In het andere deel gelden dezelfde regels maar mogen honden alleen aangelijnd zijn. In het grootste deel van de Grootegastermolenpolder zijn honden niet toegestaan om verstoring te voorkomen.

Samenwerking
De afgelopen jaren zijn er diverse routes in het gebied bijgekomen en mogelijk gemaakt door samenwerking met boeren en/of particulieren. Doordat de routes gedeeltelijk over terreinen lopen van derden is het niet toegestaan om over alle routes met honden te lopen. Bij de ingang van de terreinen is duidelijk weergegeven of honden zijn toegestaan. Staatsbosbeheer en de provincie Groningen houden toezicht op de naleving van de regels. Er wordt regelmatig gecontroleerd of bezoekers zich aan de regels houden.

Beleving voor iedereen
Met de bebording is er voor iedereen een plek in het Westerkwartier. Kinderen kunnen op avontuur op het speelterrein in Trimunt, hondenbezitters kunnen hun viervoeter lekker laten ravotten in het losloopgebied en fietsers en ruiters kunnen terecht op het aangegeven fietspad en op de ruiterroute.

Geplaatst op 13 april 2018

« Vorige pagina