Oldekerk – Automobiliste gewond bij ongeval op N388

Oldekerk – Automobiliste gewond bij ongeval op N388

Een 19-jarige vrouw uit de gem. Grootegast is in de nacht van vrijdag op zaterdag met haar auto in volle vaart op een boom gebotst langs de N388 Munnikeweg bij Oldekerk.

Even voor 4 uur ging het mis. De vrouw reed met haar auto van Sebaldeburen richting Boerakker toen ze door nog onduidelijke reden van de weg raakte en in volle vaart frontaal tegen een boom botste. De auto schoot vervolgens over de weg en kwam aan de andere kant van de weg tot stilstand. De brandweer van Grootegast en Groningen werden evenals een ambulance en een traumahelikopter opgeroepen voor het ongeval. De brandweer uit Groningen en de traumahelikopter konden worden afgemeld toen de eerste hulpdiensten ter plaatse kwamen. De vrouw kon zonder hulp van de brandweer uit de auto komen waarna ambulancepersoneel zich over haar heeft ontfermd. Ze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets duidelijk. Er wordt bloed van de vrouw afgenomen om te onderzoeken of er alcohol in het spel is geweest.

De weg werd ten tijde van het ongeval door de politie afgesloten. Bergingsbedrijf Collewijn heeft de auto afgesleept waarna het verkeer weer over 1 rijbaan kon. De provincie heeft de grote hoeveelheid olie op het wegdek opgeruimd. Rond 7 uur was de weg weer vrij voor verkeer.

 

Foto's: De Vries Media

Geplaatst op 16 juni 2018

« Vorige pagina