Onderzoek naar drugslab in volle gang (video)

Onderzoek naar drugslab in volle gang (video)

Drachtstercompagnie – De politie heeft dinsdagavond tientallen vaten met chemicaliën aangetroffen in een woning aan De Skieding in Drachtstercompagnie. Het gaat zeer vermoedelijk om grondstoffen die worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs. De opslag hiervan is levensgevaarlijk voor mens en milieu. De politie heeft twee mannen van 34 en 40 jaar uit Den Haag aangehouden.

De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is woensdag naar Drachtstercompagnie gekomen om te onderzoeken wat er precies in de vaten zit en waar deze stoffen voor gebruikt kunnen worden. Daarna zullen de experts van het LFO de vaten ruimen en de chemicaliën laten vernietigen.

De brandweer kreeg dinsdagavond rond 19:15 uur een melding van een woningbrand aan De Skieding. Ter plaatse bleek er geen sprake van een brand, maar ging het mogelijk om een rookwolk als gevolg van een chemische reactie. In de woning troffen agenten samen met de brandweer de vaten aan. De woning is daarop meteen afgesloten en er is bewaking ingesteld.

Levensgevaarlijk

De rookwolk laat zien dat de opslag van chemicaliën of de productie van drugs grote gevaren met zich meebrengt. Zo kunnen bijvoorbeeld chemicaliën ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen zijn vooraf niet te overzien. Daarom is het altijd goed om verdachte situaties te melden bij de politie.

De 34-jarige en 40-jarige mannen uit Den Haag zijn dinsdagavond in de omgeving van de woning aangehouden. Zij zitten vast en ze worden gehoord. De politie doet onderzoek naar de vondst van de chemicaliën. Zo wordt er op de vindplaats forensisch onderzoek verricht. We sluiten niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

Schakel de politie in

Drugslabs of illegale opslagplaatsen van chemicaliën kunnen zich overal bevinden; niet alleen op het platteland zoals hier, maar ook in een grote stad, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Vermoedt u een drugslab of een illegale opslag? Bel dan de politie via 112.  Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Foto's & video: Romke Notenbomer/112marum.nl / Noordernieuws

Geplaatst op woensdag 30 maart 2022

« Vorige pagina