Ongeval als gevolg van afvaldumping op A7

Midwolde – Rond 02:45 uur heeft er op de A7 bij Midwolde en aanrijding plaatsgevonden als gevolg van een afvaldumping op de snelweg. Het ging onder andere om autobanden. Bij het ongeval waren meerdere auto’s betrokken. Er is niemand gewond geraakt. Ook op andere plekken is afval gedumpt.

De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor het dumpen van het afval. Rijkswaterstaat draagt zorg voor het vrijmaken van de snelweg. Ziet u een afvaldumping of heeft u iets gezien van het incident bij Midwolde? Meldt dit dan bij de politie. Bel bij acuut gevaar 1-1-2

Daarnaast waarschuwen we iedereen in het Noorden die nog de weg op moet, om alert te zijn op nieuwe acties. Er kan plotseling op elke plek afval worden gedumpt en dit kan leiden tot zeer gevaarlijke situaties. Hou daar rekening me, pas uw rijgedrag aan en schakel de politie in.

Ook bij de afrit Frieschepalen van de A7 stond een grote stapel banden e.d. in lichterlaaie. De brandweer van Marum is ter plaatse geweest om de brand te blussen. Op de afrit stond ook een grote band in brand, was de er rood-wit lint gespannen en lag er een hoop afval (modder en boomstronken) op de weg.

Foto's: Romke Notenbomer - Evan Kooistra/112marum.nl & Ruben Huisman / Persbureau Meter