Open Bajesdag in Veenhuizen geslaagd!

Open Bajesdag in Veenhuizen, een dag vol met demonstraties en meer. Bezoekers kunnen ervaren wat er gebeurt als je de wet overtreedt; van politieonderzoek tot rechtszaak, van detentie tot vrijlating én daarna… Ook kun je een kijkje nemen in arbeidscomplex van gevangenis Esserheem.

Bekogel de gevangenis-ME, laat je besnuffelen door een drugshond, woon een echte rechtszaak bij of neem een kijkje in een cellenbus of een echte gevangenis. Ook de Brandweer Veenhuizen is erbij en het Politie Orkest Noord-Nederland treedt op! Exclusief voor de Bajesdag opent het Arbeidscomplex van gevangenis Esserheem de deuren, zodat je kunt zien wat gedetineerden allemaal maken in de gevangenis.

Nieuw dit jaar is het horecaplein, een samenwerking met horecaondernemers uit Veenhuizen, zoals Kaaslust, Maallust, Koffielust, de Tuinen van Weldadigheid, de Lammerts Hoeve Veenhuizen, Piepers en Paupers en natuurlijk ons eigen museumrestaurant.

Het Gevangenismuseum organiseert de Bajesdag in samenwerking met o.a. PI Veenhuizen, Dienst Vervoer en Ondersteuning, Rechtbank Noord-Nederland, Parket Noord-Nederland, het Politie Orkest Noord-Nederland en de Brandweer Veenhuizen.

Onze verslaggever/foto en video man Niels Holterman Ten Hove is voor ons een kijkje gaan nemen op deze bijzondere locatie. Een mooie en speciale dag, waar je op veel plekken binnen mocht kijken ook speciaal in het arbeidscomplex van gevangenis Esserheem. Goed dat deze open Bajesdagen worden georganiseerd, om mensen te laten zien hoe het er werkelijk aan de binnenkant uit ziet. En wat voor speciaal werk, deze mensen allemaal doen.

Foto's & video: Niels Holterman ten Hove/ditisroden.nl