Marum – Opnieuw ravage bij ongeval op A7

Marum – Opnieuw ravage bij ongeval op A7

Politie persbericht – Bij een verkeersongeval op de A7 ter hoogte van Nuis raakten in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen gewond.

Een 35-jarige man uit Damwoude kwam uit de richting van Boerakker en reed in de richting van Marum. Een 73-jarige man uit Appingedam kwam vanuit dezelfde richting. De 35-jarige automobilist raakte met zijn auto van de weg en kwam vervolgens in de slip. Een aanrijding tussen beide voertuigen was het gevolg. Beide bestuurders, als mede een 66-jarige passagier uit Appingedam raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Van de 35-jarige man werd een bloedproef afgenomen om te onderzoeken of hij onder invloed van alcohol reed.

Door de aanrijding was de A7 een geruime tijd afgesloten. Verkeersspecialisten van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Op de A7 is afgelopen nacht opnieuw een ravage ontstaan na een ongeval.
Een automobilist raakte tegen de middengeleider aan, en kwam vervolgens in tegengestelde richting weer terug op de rijbaan. Vervolgens botste hier een andere auto frontaal tegen aan. Twee personen zijn voor nader onderzoek naar een ziekenhuis over gebracht. Over de aard van de verwondingen is niks bekend. Van hen werd wel een blaastest afgenomen.

De brandweer van Marum kwam ook ter plaatse. Bij aankomst waren de inzittenden van de auto al uit hun voertuigen. Wel hebben ze wat hand en spandiensten verricht en nog een kleine brand bij een van de auto’s moeten blussen.

Het verkeer op de A7 werd bij Boerakker van de snelweg geleid, en via Nuis weer richting de A7 gedirigeerd. Politie en VOA hadden weer geruime tijd nodig, om het ongeval in kaart te brengen. Het wegdek dat bezaaid lag met onderdelen van de auto’s, wordt later gereinigd door een veegwagen, ook zal de middengeleider middels een noodreparatie later worden gerepareerd. Berger Collewijn heeft de auto’s afgesleept.

Het was ter plaatse wel mistig, dus dit kan een mogelijke oorzaak zijn van het ongeval.
Eerder deze week gebeurde op vrijwel dezelfde plaats ook een aanrijding, maar dat was in de richting van Groningen.

 

Foto's: Romke Notenbomer/112marum.nl

Zondag 1 november 2015

« Vorige pagina