Posta Plaza krijgt er 300 m2 real life gaming bij: 17 cellen, missies en spellen in één complex

Horecabedrijf De Postwagen breidt het aanbod in de ‘activiteitenarena’ Posta Plaza uit. De eerste etage wordt voor 300 m² ingevuld met real life gaming in de vorm van 17 cellen, missies en spellen.

‘Totaal uiteenlopende’ gamecellen vormen gezamenlijk The Secret Jail. Dit complex vormt dan weer het actierijke decor voor de Jail Challenge, een nieuwe groepsactiviteit. Tijdens de Jail Challenge scoren de deelnemers zoveel mogelijk punten tussen ledlampen, katapultsystemen en Pacman.

Scores op een spel-Tag
“Je ontvangt een spel-Tag om celdeuren te openen en spellen te starten”, vertelt initiatiefnemer Oetze Mulder van De Postwagen. “De score per cel wordt bijgeschreven op deze tag. In de celgang zijn scores van alle teams realtime zichtbaar op een groot scherm. De uitdaging staat.”

Modern fort
Real life gaming combineert effecten en spellen uit games met missies in de echte realiteit. Op die manier ontstaan moderne spellen met de ‘vibes’ van escape rooms of Fort Boyard. Maar dan net even anders. Bij zo’n Jail Challenge als uitje hebben de deelnemers in feite 17 activiteiten.

Basketbal, balans en tijdbom
Soms gaat het om sportiviteit en snelheid, de andere keer om techniek of tactiek. Mulder: “Het is de ultieme uitdaging en elk talent komt om de hoek kijken. Van basketbal en een balansbord met sensoren tot een soort ‘tikkende tijdbom footpool’: er gebeuren heel wat gekke dingen.”

Posta Plaza, ‘activiteitenarena’ Tolbert
De ‘activiteitenarena’ in Tolbert is een groot gebouw, linksachter historisch restaurant De Postwagen (sinds 1780). Het staat beter bekend als Posta Plaza, het overdekte ‘gezelligheidsplein’ van De Postwagen. Mede dankzij een bar en evenementen ontstaat de sfeer van een uitgaanscentrum.