Protestactie bij kippenslachterij (update)

Protestactie bij kippenslachterij (update)

Kornhorn – Een aantal leden van de wereldwijde organisatie The Save Movement hebben woensdagmiddag een demonstratie gehouden bij kippenslachterij Storteboom in Kornhorn.

The Save Movement bestaat uit duizenden leden die tegen het slachten van dieren zijn. Lokke Lycklama a Nijeholt, leider van de demonstratie vandaag, is van mening dat er voldoende alternatieven zijn en het eten van dieren niet meer nodig is. De demonstratie startte om 13:00 uur woensdagmiddag en eindigde om 16:00 uur met 2 minuten stilte en het leggen van bloemen bij de ingang van Storteboom.

Het was inmiddels de vierde keer dat de groep op deze plaats een demonstratie organiseerde. Bij de demonstratie worden soms vrachtauto’s tot stoppen gedwongen om ook chauffeurs bewust te maken van het werk wat ze doen. Ook vanuit de inwoners van Kornhorn komen reacties richting de groep. Een aantal vindt het goed dat de groep demonstreert, al is dat niet alleen omdat zij tegen het eten van vlees zijn, maar omdat de fabriek in hun dorp staat wat voor overlast zou zorgen.

De organisatie demonstreert over de hele wereld bij alle soorten slachthuizen. De actie is dus niet specifiek tegen het bedrijf Storteboom gericht. De demonstranten die vandaag aanwezig waren kwamen vanuit verschillende delen van Nederland, waaronder Eindhoven en de provincie Zeeland.

Foto's: De Vries media

Geplaatst op woensdag 8 augustus 2018

« Vorige pagina