Eerste stormschade in Marum een feit (update)

Eerste stormschade in Marum een feit (update)

Als gevolg van de harde wind is er op de hoek van de Beukenlaan – Suwemaheerd een boom omgewaaid. Het zal wel niet de laatste boom zijn die vandaag het loodje legt. De boom is inmiddels door de gemeente verwijderd.

Foto’s van stormschade kunt u sturen naar info@112marum.nl of via Whatsapp

Aan de Schalk in Grootegast moest de brandweer terplaatse komen voor stormschade. Van een aanbouw bij een woning was een gevelplaat los geraakt. De brandweer heeft de plaat verwijderd, hiermee was het gevaar geweken.

De brandweer van Leek en de hoogwerker van de brandweer uit Groningen moesten uitrukken voor stormschade aan de Watersingel in Leek. Hier was van een woning een dakplaat losgewaaid. De brandweer kon de loshangende dakplaat verwijderen. Doordat het gevaar bestond dat er meerdere platen naar beneden konden waaien, werd de straat afgesloten.

Aan de Oranjerie blies de harde wind een Dixie omver.

Ook een grote boom bij een boerderij aan de Kruisweg in Marum overleefde de harde wind niet. Gelukkig kwam de boom in de tuin terecht, en leverde zodoende geen direct gevaar op. Ook het fietspad door Trimunt raakte versperd door een omgewaaide boom.

Foto's: Ingezonden & de Vries media / Jelte Haumersen

Geplaatst op zondag 9 februari 2020

« Vorige pagina