Tolbert – Plofkraak geldautomaat Oldebertweg (video)

Tolbert – Plofkraak geldautomaat Oldebertweg (video)

In de nacht van maandag op dinsdag is de pinautomaat aan de Oldebertweg in Tolbert opgeblazen door een plofkraak.

De politie kreeg rond kwart voor drie de melding van een ontploffing bij de pinautomaat en is met prioriteit 1 ter plaatse gegaan. Ze troffen daadwerkelijk een opgeblazen pinautomaat aan waarbij de onderdelen zoals het display tot aan de overkant van de weg lag. Omdat er nog rook uit de automaat kwam is de brandweer van Leek ter assistentie opgeroepen.

Explosieven
Omdat er mogelijk nog explosieven in de buurt waren zijn enkele omliggende woningen uit voorzorg ontruimd. De politie heeft de straat en omgeving afgezet om de sporen veilig te stellen voor nader onderzoek door de technische recherche. Vanwege de forse explosie kon de beveiliging de deur van de pinautomaat niet open krijgen waardoor nog niet duidelijk is of er ook buit gemaakt is.

Informatie
Mocht u iets gehoord of gezien hebben afgelopen dagen of vannacht wat met deze plofkraak te maken kan hebben laat het dan de politie weten via 0900-8844.

Politie persbericht – De Meldkamer Noord-Nederland kreeg maandagnacht rond 2.45 uur meldingen van omwonenden dat er een knal was geweest bij een pinautomaat. Bij aankomst van de politie bleek dat er een plofkraak had plaatsgevonden. De automaat was zwaar beschadigd geraakt. Van verdachten was op dat moment geen spoor meer. Het is nog onduidelijk of er iets buit is gemaakt. Het gaat om een automaat die in een losstaand gebouwtje is geplaatst.

Onderzoek

Toen de eerste agenten arriveerden aan de Oldebertweg troffen ze een grote ravage aan. Omdat niet bekend was hoe de plofkraak had plaatsgevonden, werd de hulp ingeroepen van specialisten van het Team Explosieven Verkenning (TEV). Ter ondersteuning kwam ook de brandweer ter plaatse. Uit voorzorg zijn een aantal bewoners in de directe omgeving van de pinautomaat gewekt en tijdelijk uit hun woning gehaald. De straat is enige tijd afgezet geweest.

Getuigen gezocht

De recherche is inmiddels een onderzoek gestart naar de dader(s) van deze plofkraak. Ook is gestart met een buurtonderzoek. Het onderzoeksteam komt graag in contact met getuigen. Heeft u afgelopen nacht iets verdachts gezien in de omgeving van Oldebertweg dan hoort de politie dat graag. Dat kan om een of meerdere personen gaan en om diverse soorten voertuigen bij u in de buurt. Ook als u de afgelopen periode verdachten personen bij de geldautomaat hebt gezien, kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via ons meldformulier. Als uw liever anoniem blijft, kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Video

Foto's & video: Jordi Haverdings/infoleek.nl

Geplaatst op 19 september 2017

« Vorige pagina