Veel bloemen en lovende woorden korpsbindingsavond brandweer Marum

Veel bloemen en lovende woorden korpsbindingsavond brandweer Marum

De brandweer van Marum had vrijdagavond een korpsbindingsavond in wegrestaurant in de Klaver in Niebert.

Op deze avond werden ook een aantal diploma’s uitgereikt. Ook waren er een aantal jubilarissen en werd er afscheid genomen van Jaap Gjaltema, die na 35 jaar in dienst te zijn geweest afscheid neemt bij de brandweer.

Nadat het openingswoord was gesproken door team leider Noord-West Martijn Wevers, werd een woord van welkom gesproken door locoburgemeester Geertje Dijkstra-Jacobi van de gemeente Westerkwartier.

Daarna was het de beurt aan ploegchef Pieter Radema, die een aantal keren bloemen, oorkonde’s en diploma’s moest uitreiken. Voor Jaap Gjaltema die na 35 jaar afscheid neemt, was er ook een beeldje en een afscheidsoorkonde.

Verder waren er diploma’s en bloemen voor de volgende manschappen:

Jubilaris en afscheid: Jaap Gjaltema, 35 jaar in dienst (1-11-1986 tot 5-11-2021) Jaap kreeg van ploegchef Pieter Radema een beeldje, coin, een oorkonde voor 35 jaar, een afscheidsoorkonde en natuurlijk de bijbehorende bos bloemen.

Jubilaris: Jan Kajuiter, 25 jaar in dienst op 1-7-2021. Jan is opstapper bij Marum, en zit bij het korps van Haulerwijk.

Afscheid: Renko Wagt stopt als opstapper bij Marum en vertrekt ivm met werk naar Stadskanaal. Renko is begonnen op 15-12-2016 en stopt op 1-5-2022.

Uitreiking diploma’s: Peter Dinkla (diploma manschap), Jeppe Gorter (diploma manschap), Danny Onrust ( diploma manschap), Annemarie Koop (diploma manschap), Max Lekx (diploma manschap) en Anne den Hollander (diploma bevelvoerder).

Ook waren er bloemen voor leerwerkplek begeleiders: Renko Wagt en Anne Visser. 

Nadat het officiële was afgesloten was het tijd voor de bekende hapjes en bijbehorende drankjes. Volgens een doorgaans goed ingelichte bron bleef het nog lang gezellig.

Foto's: Ingezonden

Geplaatst op vrijdag 8 april 2022

« Vorige pagina