Veel stormschade door “Eunice” (video)

Veel stormschade door “Eunice” (video)

Storm Eunice heeft ook danig huisgehouden onze omgeving.

Op het fietspad langs de Auwemalaan in Leek bleek een grote tak van een boom te zijn afgebroken en op het fietspad te zijn gevallen. De brandweer heeft vervolgens de takken van het fietspad verwijderd.

Ook langs de Tolbertervaart bleek een grote boom niet bestand tegen het stormgeweld. Hier werd ook de brandweer van Leek ingeschakeld om de boom te verwijderen.

Ook in Marum aan de Margrietlaan moest een boom worden omgezaagd doordat deze dreigde om te vallen. De brandweer van Marum werd nog gealarmeerd voor stormschade op de A7 bij Dr. Compagnie. Hier werden een aantal bomen omgezaagd, omdat ze dreigden om te vallen, en zodoende misschien gevaar opleverden voor het verkeer op de A7.

In Lutjegast bleek bij een woning de schoorsteenkap door de storm te zijn losgeraakt. De brandweer van Grootegast en later de hoogwerker hebben de kap met een slijptol losgemaakt, zodoende was het ergste gevaar geweken.

Bij het Shell tankstation Oude Riet bleek een boom omgewaaid te zijn, en zodoende de toegangsweg naar de A7 te blokkeren. De brandweer van Marum heeft de boom in stukken gezaagd en opgeruimd. De toegang naar het tankstation was tijdelijk afgesloten door RWS.

In de Oosterduinen in Norg was een boom omgewaaid en op een woning terechtgekomen. De brandweer heeft ook hier de boom in stukken gezaagd en opgeruimd.

Foto's: Evan Kooistra/112marum.nl / Niels Holterman ten Hove & Gerard vd Velde

Geplaatst op zaterdag 19 februari 2022

« Vorige pagina