Verdachten overval pizzeria blijven langer vastzitten (update)

Verdachten overval pizzeria blijven langer vastzitten (update)

Tekst RTV Noord – De drie mannen die verdacht worden van de overval op pizzeria Marum blijven vastzitten tot de inhoudelijke behandeling van hun zaak op 13 juni.

Het drietal zou op 30 oktober de eigenaar van de pizzeria bewusteloos hebben geslagen en er met de kassa plus inhoud vandoor zijn gegaan. Het 48-jarige slachtoffer werd met diverse botbreuken naar het ziekenhuis gebracht.

De kassa werd later teruggevonden in Zevenhuizen, nabij het Bolmeer. De eigenaar van het restaurant verklaarde later dat er slechts een klein geldbedrag in de kassa zou hebben gezeten.
In december besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Er kwamen 180 tips binnen

Die tips leidden tot de aanhouding van de drie mannen. Het gaat om een 18-jarige man uit Roden, een leeftijdsgenoot uit Drachten en een 20-jarige man uit Nuis.

Update: Een 18-jarige Rodenaar heeft bekend dat hij op 30 oktober vorig jaar een pizzeria in Marum heeft overvallen. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De man heeft ook verteld dat zijn twee medeverdachten bij het misdrijf betrokken waren. Die 18-jarige man uit Drachten en 20-jarige man uit Nuis ontkennen elke betrokkenheid. Uit de telefoongegevens van de Drachtster blijkt hun betrokkenheid.

Eigenaar bewusteloos geslagen
Twee mannen kwamen die 30 oktober rond elf uur ’s avonds de pizzeria binnen, sloegen de 48-jarige eigenaar bewusteloos en gingen er met de kassa vandoor. De man belandde in het ziekenhuis met diverse botbreuken aan zijn gezicht. De derde persoon stond vermoedelijk op de uitkijk. De kassa werd later in Zevenhuizen teruggevonden. Hoeveel geld er in de kassa zat, is niet bekend. Volgens de eigenaar ging het om weinig geld, omdat het een doordeweekse dag was.

De zaak kreeg in december aandacht in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Na de uitzending kwamen 180 tips binnen. Die hebben geleid tot de arrestatie van het drietal.

Geplaatst op dinsdag 12 maart 2019

« Vorige pagina