Vier grote branden in Marum en Nuis

Marum – Een brand van 14 balen tegen een tuin van een woning aan zorgde voor dusdanig gevaar dat een weginspecteur van Rijkswaterstaat de brandweer heeft ingeschakelt om deze te blussen. 200 meter verder stonden zo’n 20 balen in brand. Deze vormden geen gevaar maar moesten wel worden uitgemaakt.

Brandweer Marum heeft de blussing gedaan maar moest ondersteuning krijgen van het schuimblusvoertuig uit Groningen. Alvorens deze waren opgepiept moest Marum met spoed weg voor een melding langs de A7 bij de Postdijk. Hier stond een groot gebied berm in brand welke is uiteindelijk snel is geblust.

Tegenover aan het Korige woedde ondertussen een grote brand in dezelfde bult als waar twee weken geleden de brandweer met veel materieel tot in de ochtend is bezig geweest met nablussen. De bult is aangeschoven en volgegooid met tientallen banden, meerdere hooibalen en grote hoeveelheden landbouwplastic.

Brandweer Ureterp was naar deze melding gegaan en is na overleg te hulp geschoten door de waterwagen van Burgum. Ook is een shovel ter plaatse gekomen om de bult in zijn geheel uit elkaar te kunnen halen.

Brandweer Ureterp meldt dat voor hen het werk als brandweermannen de laatste tijd niet meer is zoals het hoort te zijn. Door de dagelijkse branden hebben sommige lieden hun bed al zeven dagen niet meer gezien. De rek is er daarmee bijna uit voor dit korps.

De politie meldt dat zij er alles aan doen de personen op te sporen die deze en de vele branden hebben aangestoken. U kunt helpen, heeft u tips of iets belangrijks gezien? Bel dan met de politie via: 0900-8844 of meld misdaad anoniem 0800-7000

Foto's: Evan Kooistra/112marum.nl