Vrijwilligers voedselbank ontvangen certificaat

Vrijwilligers voedselbank ontvangen certificaat

Afgelopen dinsdag 21 november reikte wethouder Elly Pastoor aan de administratiemedewerkers van Voedselbank Westerkwartier een certificaat  uit. Het certificaat is de bekroning van een cursus Excel die ze met goed gevolg hebben doorlopen.

Voedselbank Westerkwartier is door de jaren heen gegroeid naar een grote professionele non profit organisatie. Een honderdtal vrijwilligers is in touw om gemiddeld 240 mensen van voedsel te voorzien. De vrijwilligers zijn onder meer actief als chauffeur, voor en op het depot, als screener, bij de winkelacties en bij de administratie.

Voor het uitvoeren van de administratie, een belangrijke taak in het geheel, is een goede computerbeheersing nodig. Om die verder te kunnen ontwikkelen heeft het bestuur van de Voedselbank een computercursus Excel gerealiseerd. Het Advies&Computer Cursus Centrum in de persoon van Frans Veens heeft deze cursus deels als sponsor aangeboden en uitgevoerd.

Daarnaast bood de scholengemeenschap de Borgen hun computerruime belangeloos aan.

Wethouder Elly Pastoor prees de vrijwilligers voor hun werk. Dat zij naast hun inzet voor de Voedselbank in hun vrije tijd ook nog eens in eigen tijd een opleiding volgden, verdiende haar waardering en respect.

Ook bedankte zij de Voedselbank omdat die naast het verstrekken van voedsel  ook aandacht geeft aan andere factoren die armoede en uitsluiting veroorzaken.  Voedselbank Westerkwartier zoekt samenwerking met andere partijen om hierin verbetering te realiseren.

Geplaatst op 25 november 2017

« Vorige pagina