Wurgslang ontsnapt uit terrarium

Wurgslang ontsnapt uit terrarium

Tekst RTV Noord – Een wurgslang is maandag in Marum ontsnapt uit zijn terrarium. De eigenaar woont aan de Reigerstraat in het dorp. Hij heeft de vermissing zelf gemeld bij Amivedi Westerkwartier.

Het gaat om een korenslang, vertelt Geri Gosselink van Amivedi. ‘Hij kronkelt niet om mensen heen hoor’, lacht ze. ‘Het is een slangetje van 1.20 meter en nog een jonge ook. Deze is nog maar 1 jaar oud.’

‘Maar het blijft een slang en dus moet je wel voorzichtig zijn’, vervolgt Gosselink. ‘De slang eet normaal muizen en ratten, maar je moet ook oppassen met jonge dieren, vogels in een volière en kleine konijntjes.

De slang is oranje met donkeroranje vlekken op zijn rug, die wit omrand zijn.

Normaal valt de slang mensen niet aan. Gosselink: ‘Als hij dat wel doet, richt hij zich eerst een beetje op. Maar hij zal zich liever terugtrekken en verborgen houden.’

Plekjes waar je de slang kunt tegenkomen zijn volgens Gosselink houtstapels, schuurtjes en kisten met bijvoorbeeld tuinmeubels erin.

De slang zit vermoedelijk ergens in het oostelijk deel van de vogelbuurt in Marum. ‘Maar hij kan ook nog bij de eigenaar in huis verstopt zitten. Dat weten we niet zeker’, besluit Gosselink.
Als je de slang ziet, kun je Amivedi bellen: 088 – 00 646 27.

Foto: Amivedi

Geplaatst op dinsdag 14 mei 2019

« Vorige pagina