Zevenhuizen – Gaslekkage door stormschade

Zevenhuizen – Gaslekkage door stormschade

De brandweer van Leek kreeg vanmorgen rond half twaalf diverse meldingen binnen van omgewaaide bomen.

Met prio 1 werd naar de Carolieweg in Zevenhuizen  gereden, aangezien een omgewaaide boom een gasleiding kapot had getrokken. Op de Richterenlaan was een boom op een aanbouw van een woning gevallen, de bewoner was er zojuist onderdoor gelopen en hoorde de boom achter zich vallen. De Oldebertweg in Tolbert was enige tijd gestremd voor alle verkeer door een omgewaaide bomen, met 3 kettingzagen ging de brandweer de boom te lijf, de weg is na ca. 3 kwartier weer vrijgegeven. Overige foto’s zijn gemaakt op de Roomsterweg en Oostindie in Leek. Zowel de brandweer, gemeente Leek en boomzagerij Sikko Polling zullen nog wel enkele uren bezig zijn om al omgewaaide bomen en afgevallen takken te verwijderen.

Ook in Noordwijk, op de Oosterweg bleek een dikke boom niet bestand tegen de harde wind. Enkele automobilisten konden niet wachten tot deze boom was verwijderd, en reden er 0nder door. Het fietspad en de Provincialeweg in Opende werden ook gestremd door een omgewaaide boom.

In Noordhorn brak een dikke tak af van een boom. Net als elders in de provincie zal de brandweer en gemeente nog lang bezig zijn om de stormschade op te ruimen.

 

Foto's: Herald Veenstra - Gerard vd Velde & Ingezonden

Geplaatst op 5 oktober 2017

« Vorige pagina