Ambulanceverpleegkundige opgelicht, collega’s starten doneeractie

Een telefoontje van de “bank”, denk je. maar helaas weg spaargeld voor onder andere een mooie babykamer!

een dag als altijd, koffie drinken en goede gesprekken aan de tafel met collega’s op de post van de ambulancedienst. 

Als de mensheid ons niet nodig is zijn we op de post en wachten we op wat komen gaat. ook een (prive) telefoontje aannemen doe je dan.. zo ook vandaag, op de dag van de kadootjes, 5 december, pakjesavond.

Een probleem met een (verdachte betaling) zegt de man “van de bank” aan de telefoon, uw geld moet even veilig gesteld worden en wordt later vanmiddag weer terug gestort op uw rekening. je doet wat er van je gevraagd wordt zonder argwaan… je verbreekt de verbinding en direct daarna vraag je je af wat er zojuist is gebeurd! WAT HEB IK GEDAAN??!!  maar helaas, TE LAAT! zouden het de hormonen zijn??

Direct de bank bellen, maar helaas deze (digitale bank) alleen per app en mail bereikbaar krijg je niet direct te pakken, de politie bellen en aangifte doen is het enige wat nu dus lukt. gedachtes gaan alle kanten op, hoe, wat, waarom? en nu?? het hoofd staat ineens niet meer naar mensen helpen maar zelf hulp zoeken voor de zojuist overkomen oplichtingstruc. Weg ruim 25000,-!

Een dag later komt het besef, de bank geeft niet thuis en je bent niet verzekerd voor deze telefonische oplichting zegt de bank! hoe nu verder? geen kinderkamer, kinderwagen, kleertjes en alle andere zaken wat je nodig hebt voor je eerste kindje??

Dit overkwam mijn collega Petra gisteren, ik wil haar graag helpen maar lukt mij niet alleen, wie wil mij en vooral Petra helpen aan toch een mooie kinderkamer, kinderwagen en spaargeld voor de opvoeding van haar kindje?