Auto’s na aanrijding in de sloot op A7

De brandweer van Marum werd de afgelopen nacht gealarmeerd voor een ongeval op de A7 bij Marum.

Ter hoogte van hmp. 172.5 waren twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. De twee auto’s kwamen door de aanrijding in de sloot terecht. Voor het ongeval werden naast de brandweer, ook twee ambulance’s en politie opgeroepen. De bestuurders zijn later voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis

Waardoor de twee auto’s met elkaar in botsing kwamen, is niet bekend.

Het verkeer op de A7 richting Friesland werd tijdelijk over rijstrook 1 geleid. Bergingsbedrijf Collewijn heeft de auto’s afgesleept.

(tekst Politie Basisteam Westerkwartier) Afgelopen zaterdagnacht zijn de collega’s bezig geweest met een aanrijding letsel op de A7 bij Marum. Een bestuurder gaf aan dat hij over de snelweg reed en ineens hoorde en voelde hij uit het niets een gigantische klap vanaf achteren en raakte hij met zijn voertuig van de weg, door de berm en hij kwam zo in de sloot terecht.

De bestuurder van bovengenoemd voertuig is vervoerd naar het UCMG.

De bestuurder van het voertuig, een 43 jarige inwoner van Blaricum, welke achterop de andere auto reed is ook gewond vervoerd, maar naar Nij Smellinghe te Drachten. Van hem is bloed afgenomen om te onderzoek of hij teveel alcohol had gedronken. Ook is zijn telefoon in beslag genomen voor onderzoek of dit misschien voor afleiding heeft gezorgd.

Naar aanleiding van deze onderzoeken zal er mogelijk een proces verbaal worden opgemaakt.

Foto's: Duofocus/noordactueel.nl & Ingezonden