Busjes botsen op Oosterweg in De Wilp Video

In de nacht van zaterdag op zondag rond 02:37 kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een ongeval aan de Oosterweg in De Wilp.

Hier bleek een busje op een andere geparkeerde bus te zijn ingereden. Vele politieagenten en een ambulance kwamen ter plaatse. De persoon die betrokken is geweest vanuit de bereden auto vertelde verschillende verhalen over het wel en later weer niet rijden van de auto, ook kwam hij erg verward over. De 20-jarige man uit de gem. Westerkwartier is gewond over gebracht naar een ziekenhuis. In het ziekenhuis werd ook bloed van de man afgenomen, omdat uit een blaastest duidelijk werd dat de man teveel had gedronken. De bloedtest moet duidelijk maken hoeveel de man precies heeft gedronken.

Het is niet de eerste keer dat hier een ongeval is gebeurd op precies dezelfde manier. Ook toen botste een auto met hoge snelheid op een geparkeerde auto die op precies dezelfde plek geparkeerd stond. Hoe het ongeval dit keer heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Mogelijk was er drank in het spel.

Bergingsbedrijf Collewijn heeft de beschadigde auto’s afgesleept.

Foto's: & video: Romke Notenbomer & Evan Kooistra/112marum.nl