Dode bij frontale aanrijding in Surhuisterveen

Op de Blauwhuisterweg in Surhuisterveen is dinsdag één persoon om het leven gekomen bij een frontale botsing tussen twee auto’s. Er raakten bij het ongeval meerdere mensen, waaronder ook een kind, gewond.

In beide voertuigen zaten bij aankomst van de eerste hulpdiensten inzittenden bekneld in hun voertuigen. De botsing vond plaats op het wegstuk vlak voor de flauwe bocht van It Jachtfjild naar de afslag met de Boelenswei.

De eerste hulpdiensten werden om 14.35 uur opgeroepen voor het ongeval en naast de politie en vijf ambulances kwamen ook de brandweer en twee traumahelikopters ter plaatse voor hulpverlening. Eén heli werd ingevlogen vanaf Amsterdam, deze arriveerde omstreeks 15.20 uur.

Een inzittende van de zwarte auto kwam om het leven. Een inzittende van de blauwe auto raakte zwaargewond. Het is verder nog onbekend hoeveel mensen gewond zijn geraakt. De politie maakt dat woensdagochtend bekend.

De weg was vanwege het ernstige ongeval urenlang afgesloten voor het doorgaande verkeer. De forensische opsporing van de politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.

Foto's: Jelke Jongsma & Sven Loer/112marum.nl