Getuigen gezocht afvaldumping

De politie doet onderzoek naar twee afvaldumpingen. Aan de Kerkeweg nabij Oostwold vond de politie op zondag 7 januari meerdere blauwe en zwarte jerrycans en een blauwe ton, gevuld met chemicaliën. Aan het Hoendiep in Den Horn werd op maandag 8 januari naast met vloeistof gevulde jerrycans ook een centrifuge aangetroffen. Metingen duiden erop dat het mogelijk om drugsafval zou gaan. De politie zoekt getuigen die mogelijk iets hebben gezien van de afvaldumping of weten wie hier iets mee te maken kan hebben.

Getuigen gezocht
Heeft u in de afgelopen dagen iets gezien van de afvaldumpingen aan de Kerkeweg nabij Oostwold of aan het Hoendiep in Den Horn? Heeft u beelden of herkent u de centrifuge? Of heeft u het vermoeden dat er bij u in de omgeving een drugslab is? Deel deze informatie dan met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Schadelijk en grote gevaren
Dumpingen van chemisch- of drugsafval zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen, wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien. Het opruimen van het afval kost de maatschappij veel geld. Het afval is mogelijk afkomstig uit een drugslab en die brengen ook grote gevaren met zich mee. Zo kunnen bijvoorbeeld chemicaliën ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. Ook de opslag van de chemicaliën die benodigd zijn bij de productie, is levensgevaarlijk. Zeker als een drugslab zich in bewoond gebied bevindt.

Evt. getuigen kunnen zich melden op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Politie Basisteam Westerkwartier